SIRikt 2015

27. – 29. 5. 2015

SIRikt 2015 - 27. – 29. 5. 2015

Projekt IR-optika

Katja Telič in Gregor Steklačič, DID

Projekt IR-optika je namenjen reševanju perečega problema optičnih povezav zavodov s področja raziskovanja in izobraževanja v omrežje Arnes, kar je nujno potrebno za njihovo delovanje. Projekt se izvaja v 52 sklopih za 637 zavodov. Izbrani ponudniki v nekaterih sklopih že zaključujejo optične povezave od upravičenih zavodov do Arnesovega vozlišča. Do konca leta 2015 bo imelo v Sloveniji okoli 700 izobraževalno-raziskovalnih zavodov zmogljivo optično povezavo s hitrostjo najmanj 1 Gb/s, s katero bo dolgoročno rešen problem kakovostnih povezav zavodov v internet ter omogočena uporaba najsodobnejših IKT-storitev v izobraževalnih procesih.

katja-telicKatja Telič je od potrditve operacije zaposlena pri projektu IR-optika, ki se izvaja pod okriljem Direktorata za informacijsko družbo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Pred tem je koordinirala sodelovanje direktorata znotraj ministrstva in z zainteresirano javnostjo.

 

 gregor-steklacicGregor Steklačič je prve karierne korake začel v mladinskih organizacijah kot direktor zasebnega zavoda v Grosupljem, nato pa je bil pet let vodja projektov v Razvojnem centru Srca Slovenije, kjer je delal pri projektih na področju povezovanja IKT-podjetij za razvoj storitev za starostnike, podjetništva in mobilnosti. Od 1. oktobra 2014 je zaposlen na Direktoratu za informacijsko družbo na MIZŠ pri projektu IR-optika.

Kategorija: Program, Sreda