SIRikt 2015

27. – 29. 5. 2015

SIRikt 2015 - 27. – 29. 5. 2015

Zaključna konferenca projekta e-Šolska torba

Na letošnjem Siriktu se bo odvijala zaključna konferenca dveletnega projekta e-Šolska torba.  Namen projekta je bila vzpostavitev ustrezne infrastrukture na šolah, razvoj sodobnih e-storitev in e-vsebin v slovenskem jeziku ter zagotavljanje podpore uporabe le teh pri pedagoškem procesu (didaktične, tehnične) ter organizacijsko/upravljavskem procesu vsakega VIZ-a. V preteklih dveh letih so na šolah, vključenih v pilotni projekt uporabe, uvajanja in preizkušanja e-vsebin in e-storitev, pri pouku in za samostojno delo učencev uporabljali e-učbenike in e-storitve, razvite v okviru projekta e-Šolska torba. Na zaključni konferenci projekta e-Šolska torba bodo vabljeni predavatelji prikazali različne načine uporabe e-vsebin in e-storitev pri učenju in poučevanju ter udeležencem konference prikazali primere praks, v katerih se učenci učijo od učiteljev, učitelji od učencev in učenci drug od drugega.

Vabljeni predavatelji bodo na zaključni konferenci e-Šolske torbe postavljeni pred neobičajen izziv. Njihova predstavitev bo sestavljana iz natanko 20 drsnic, pri čemer se bo ena drsnica lahko pred očmi slušateljev prikazovala največ 20 sekund. Drsnice se bodo po 20 sekundah avtomatično zamenjale. Predavateljev besedni nastop bo moral slediti  tempu, ki ga narekuje menjanje drsnic, in vsebini, ki je prikazana na njih.

Format 20×20 je v svetu znan pod imenom PechaKucha. Na konferenci SIRIKT 2015 ga vpeljujemo kot novo obliko predstavitve. Pokukajte v program zaključne konference e-Šolska torba in se nam pridružite v Kranjski Gori v četrtek, 28. maja od 11.30 do 13.30 v hotelu Kompas.