SIRikt 2015

27. – 29. 5. 2015

SIRikt 2015 - 27. – 29. 5. 2015

Kako lahko povečamo sodelovanje učencev z uporabo orodij in dodatkov v SMART Notebook 2015

Aleš Celcar, Steljes Evropa d.o.o.Steljes

Uporaba interaktivne table in programske opreme dobi še večji didaktični pomen, če jo znamo uporabljati in z njo ustrezno motivirati učence. SMART v zadnjih letih pospešeno razvija programsko opremo v kateri imajo učitelji na voljo različna orodja in dodatke za pripravo učnih gradiv, ki pospešujejo in spodbujajo sodelovanje učencev.

Na delavnici bo predstavljena najnovejša različica programske opreme SMART Notebook 2015 in orodja ter dodatki, ki pospešujejo sodelovanje med učitelji in učenci ter vzpodbujajo učenje drug od drugega.

Predstavljena bodo nova orodja, ki še posebej vzpodbujajo učenje in sodelovanje med učenci in na relaciji učitelj-učenec:

  • SMART Math Tools – že znani dodatek za matematike, ki bo sedaj del osnovnega SMART Notebook programa
  • Concept Mapping – dodatek s katerim lahko tako učitelji, kot učenci kreirajo miselne vzorce
  • Lesson Activity Builder / Graditelj aktivnosti – nekoliko spremenjeni graditelj aktivnosti bo omogočal še hitrejšo in enostavnejšo pripravo aktivnosti.

Ob vsem tem bomo s pomočjo “BYOND” predstavili, kako lahko v razredu učitelj z različnimi orodji učence preko mobilnih naprav (tablic, računalnikov, telefonov) vključi v samo učno uro in jih povabi k sodelovanju in deljenju svojih izkušenj in znanja oz. tudi sam podaja svoje znanje neposredno iz tablice.

Glavni namen delavnice je, da spoznamo nova orodja v SMART Notebook 2015 in katera orodja lahko uporabljamo za sodelovanje z učenci in tako vzpodbujamo učenja drug od drugega.

Kategorija: Delavnice